Inskolning


Inskolning, vad är det och varför behöver min hund det?


Inskolningen innebär att man sakta vänjer hunden vid den nya miljön. Dagis miljön är för många hundar helt ny och på Värmdös hunddagis och djurpensionat är hundarna i grupper med andra hundar och det händer mycket på en dag.

För att hunden ska komma in i gruppen och trivas på dagis så börjar vi inskolningen med en kort dag, vanligtvis är första dagen mellan 8:30-12:30. Om första dagen gått bra så kan vi lägga till ca 30 minuter på dag två. Räkna alltid med att din hund skolas in under en till två veckor.

Observera att alla inskolningar är individuella, en del hundar behöver längre och en del kortare, därför skriver vi i steg och inte dagar nedan, så ifall din hund behöver flera dagar eller kan hoppa över något av stegen så är det helt normalt.

Steg ett: 8:30-12:30

Steg 2: 8:30-13

Steg 3: 8:30-14 eller 8:30-15

Steg 5: 8-16 alt. heldagSe till att planera för en inskolning på två veckor, speciellt för hundar som aldrig varit på dagis förut. En del hundar finner sig direkt i den nya miljön och behöver inte lång inskolning, därför läggs första tiden upp individuellt och planeras ca två dagar åt gången.

På Värmdös hunddagis ser vi varje individ och vikten av att hunden ska må bra och trivas. Med en bra inskolning blir hunddagis en trygg och rolig plats.

Vi ser fram emot att träffa er och vovven!

Välkomna!


Copyright @ All Rights Reserved