En dag hos oss

Hur fungerar inskolning på dagiset?

En inskolning är väldigt individuell, men i huvudsak så vill vi att du lämnar hunden kortare stunder de första 2 dagarna. Hur många dagar just din hund behöver skolas in vet vi inte förrän vi träffats och pratat med dig och vovven. Då lägger vi upp ett schema för inskolningen.

Mat

För dagishundar som vill äta lunch så vill vi att dom har med sig matlåda med egen mat.

På pensionatet tar man med sig sitt egna foder för att inte riskera dåliga magar vid foderbyte.

Försäkring och vaccinationer

Vi kräver att din hund är vaccinerad och har en försäkring för att få vistas på dagis eller pensionat. För att undvika smittor och i de fall olyckan är framme så kan din kompis få den vård den behöver. En försäkring kostar inte mycket per månad men kan rädda liv.

Vad gör jag om min hund inte har försäkring?

Vi rekommenderar dig att teckna en försäkring, vi kan rekommendera Agria och på dagiset finns information och kontaktuppgifter till vårt ombud.

En vanlig dag på dagis

På morgonen öppnar dagis 6:30 och inlämningen av dagishundarna börjar. Morgon personalen skriver promenad schema för dagen och långpromenaderna börjar kl 10, då är hundarna ute i minst en timme. Sen blir det vila och personalen äter lunch, de hundar som ska ha lunch äter även dom.

Efter lunchen har vi mys stunder och personalen pysslar om hundarna. Vid ca 14 börjar de kortare eftermiddagsrundorna och när dom är klara börjar hemgången och kl 18.00 så stänger dagiset.

 

 

 

 

 

Hur vistas hundarna på dagiset och pensionatet?

Dagis hundarna umgås i grupper som vi genom att träffa hundarna och lyssna på er avgör var dom trivs bäst. I rummen där hundarna vistas är det soffor, bäddar och i en del rum även sängar. Vi försöker efterlikna en hemmiljö på bästa möjliga sätt så att hundarna ska känna sig trygga och må bra under dagen dom är hos oss.

På pensionatet så beror det på hunden en del, om hunden trivs bäst utan andra hundar så får den ett eget utrymme annars matchas den ihop med andra hundar. Samma gäller för dom att vi försöker efterlikna en hemma miljö.

Hundarna på pensionatet börjar morgonen med att rastas, är det många hundar så börjar promenaderna 5:30, är det få hundar får dom gå ut kl 6. Sen serveras frukost. Under dagen så följer dom dagishundarnas rutiner. Vid 18 serveras middag och kl 19 går vi en promenad och sen får dom en kisserunda innan det är läggdags.

 

Djuren lämnas inte ensamma på dagiset eller pensionatet.

Villkor för att ha din hund hos oss

Valpar

Vi ser helst att du har din valp hos dig tills den är 6 månader men i undantagsfall kan vi erbjuda din valp plats från att den är 4 månader.

Copyright @ All Rights Reserved