En dag hos oss

Hur fungerar inskolning på dagiset?

En inskolning är väldigt individuell, men vi räknar alltid med 1 vecka. Efter dag 3 brukar vi se om vi ska följa enligt plan eller om en längre inskolning behövs.

I de flesta fall ser det ut såhär:

Måndag: 8.30 - 12.30

Tisdag: 8.30 - 12.30

Onsdag: 8.30 - 13.30

Torsdag:8.30 - 15.30

Fredag: Valfri tid.

Mat

Det finns en del hundar som behöver äta 3ggr om dagen eller inte tycker om att äta frukost. Lunch serveras kl 13.00. Om din hund äter torrfoder så tar ni med er en större bytta som förvaras här på dagiset. När den behöver fyllas på ställs den i entrén.

Äter din hund färskfoder så finns det i vår butik. Vi har både Emmzo, vom och Mush.

På pensionatet tar man med sig sitt egna foder för att inte riskera dåliga magar vid foderbyte.

Försäkring och vaccinationer

Vi kräver att din hund är vaccinerad och har en försäkring för att få vistas på dagis eller pensionat. För att undvika smittor och i de fall olyckan är framme så kan din kompis få den vård den behöver. En försäkring kostar inte mycket per månad men kan rädda liv.

Alla våra hundar på dagis ska vara vaccinerade med grundvaccinet DHPPI och även fylla på med kennelhostvaccin som tas varje år (KC eller PI)

En vanlig dag på dagis

På morgonen öppnar dagis 6:30 och inlämningen av dagishundarna börjar. Morgon personalen skriver promenad schema för dagen och långpromenaderna börjar kl 9.00.

Alla hundar går ut samtidigt och är tillbaka inne efter 11.30.

Efter den långa promenaden är det vila fram till 13.00.

Då serveras lunch för de hundar som äter.

Vid ca 13.30 börjar de kortare eftermiddags promenaderna som sker båsvis. Då städas alla båsen i samma veva. När städning och alla promenader är avklarade är det mysstund. Från 15.30 börjar ägarna hämta sina hundar och kl 18.00 stänger dagiset.

 

 

 

 

 

Hur vistas hundarna på dagiset och pensionatet?

Dagishundarna umgås i grupper som vi genom att träffa hundarna och lyssna på er avgör var dom trivs bäst. I rummen där hundarna vistas är det soffor och bäddar. Vi försöker efterlikna en hemmiljö på bästa möjliga sätt så att hundarna ska känna sig trygga och må bra under dagen dom är hos oss.

På pensionatet så beror det på om hunden trivs bäst utan andra hundar så får den ett eget utrymme annars matchas den ihop med andra hundar. 

 

Djuren lämnas inte ensamma på dagiset eller pensionatet.

Villkor för att ha din hund hos oss

Vi tar emot alla hundraser, storlekar och ålder från 4 månader.

Det viktigaste för oss är att din hund ska passa i någon av våra flockar, inte vara utåtaggerande och kunna umgås i flock med andra hundar.