Arbetssätt

Hur arbetar vi?

Vi förstår att ni vill veta hur vi arbetar då vi kommer ta hand om en familjemedlem åt er medans ni arbetar eller reser bort.

Dagiset är flockbaserat och vi arbetar med varje individ för att den ska fungera i flocken och trivas.

För att en flock ska fungera behövs det konstant arbete från fröknarnas sida och en vakenhet hos oss att se varje individs behov och signaler. Vi tränar därför hundarna en hel del. Vår träning går ut på att skapa en flock som rör sig tillsammans och aldrig mot varandra. Vi arbetar mycket med fokusering på fröken och kontaktövningar. För att som fröken få flocken att fungera och framförallt lyssna krävs det att vi arbetar med varje hund, så vid en inskolning arbetas det intensivt för att lära känna hunden och se vilken flock den kommer passa in i.

Vi går med ca 8-12 hundar i varje grupp. Vi tränar in hundarnas respektive plats i gruppen.


Vi jobbar med vårt eget godis som tillverkas av oss med hänsyn till allergikerna. Vårt godis är otroligt uppskattat av hundarna och underlättar klart vårt arbete.


Missta inte vår träning för den träning ni behöver göra själva eller de kurser ni vill gå med er hund. Vårt arbete går ut på att flocken ska fungera som en enhet och inte dom traditionella lydnads momenten. Vi rekommenderar alltid att ni själva tränar hunden på det ni känner är skoj och vad ni önskar lära er hund. Vi jobbar tillsammans med våra ägare för att hunden ska funka på dagis samt i er miljö hemma. Så kommunikationen mellan dagis och hemmet är stort.


Inne på dagiset fortsätter arbetet, vi tillåter inte lös springande hundar vid inlämning och hämtning, det har visat sig att många hundar blir enormt stressade när en kompis springer i full fart vid hämtning. Dom kan också skada sig om dom halkar på golvet eller liknande. Hundarna kopplas vid hämtning och får gå lugnt ut till matte/husse och hälsa, resultatet är harmoniska hundar.