Om oss

Om oss

Ägare och chef:

Josefine Olofsson

 

Född år 1988

Bor i ett hus i Södra Kopparmora , Värmdö med min familj.

Familjen består av 2 döttrar födda 2011 och 2018 samt 2 bonusdöttrar varannan vecka.

Har ett brinnande intresse för djur sedan barndommen och har genom åren dragit hem ett antal hemlösa djur på egen hand.

Mina vänner och bekanta har stor tillit till mig när det gäller passning av sina hundar och har i alla år frågat mig om hjälp.

Utbildad djurvårdare på Djurgymnasiet liljeholmen 2005-2008.

Har jobbat på djurbutiker, hunddagis och varit jourhem åt den ideella föreningen djurens chans som hjälper hemlösa katter. Tar även hem hemlösa hundar från bosnien för att finna dom ett hem här i sverigt. Men även privata omplaceringar här i sverige.

Van att arbeta med både stora och små hundar.

Egna hundraser under åren: Rottweiler, amstaff, Tollarblandning, tibetansk spaniel, rondellblandning, dvärgpinscher, chihuahuamix.

Nu: 5 egna katter och 2 hundar. Alla mina katter (förutom 1) kommer från djurens chans och en är en privat omplacering. Katterna har namnen: Frulle,Ninnie, Mira, Lussan och Lotus.

Hundarna heter Tumla och Tila.

Tumla är en schäfer/rottis tik född Maj 2015. Tila född Januari 2018 och är en gatuhund från bosnien. Har just nu en jourhund från Bosien som jag letar ett hem till.

Anställd

Alexandra Wester

 

Född 1994

Utbildad grafisk designer som bytte reklam och kontor mot hundar och natur.

Blev färdigutbildad hundskötare våren 2018 via Axevalla Folkhögskola.

Har varit nära hundar hela livet, både hjälpt till med vänners och bekantas samt praktiserat på ett och annat hunddagis.

Bor med min familj på Ingarö, där finns mina 2 katter och Valpen Lumi som är en leonberger.

 

Anställd

Devi Rydwall-Menon

Född 1995.

Bor både på Värmdö och i Solna.

Utbildad djurvårdare på Djurgymnasiet och tog examen 2014.

Jag har alltid älskat djur sen jag var liten. Min största dröm är att jag vill jobba utomlands med djur, kunna rädda arter som är utrotningshotade.

Har även haft praktik på hunddagis och sedan har jag tidigare jobbat på Arken zoo.

I dagsläget har jag en katt.

Har haft en gatuhund från Rumänien som blev ca 9 år gammal och även haft häst när jag var yngre.

Anställd

Helene Pålsson

Född 1971

Utbildad hundmassör och har jobbat i många år med hundar, bl.a. på Hundstallet i Sthlm.

Min största passion i livet är hundar och detta stora intresse delar jag dessutom med mina två fantastiska barn, som även de är uppväxta och präglade av hundens kärlek och tillhörighet.

Det är ungarna och hundarna jag lever för helt enkelt.

För snart 2 år sedan fick min älskade Zack somna in och innan dess hade jag även hans pappa i nästan 13 år. I dagsläget har jag ingen egen hund utan njuter varje dag på jobbet och tar för mig av pussar , gos, träning, skratt och allehanda härligheter som era hundar har att ge mig.

Att tyda hundarnas språk och att se till deras olika individuella behov är för mig väldigt viktigt! Allt ifrån trauman till villkorslös kärleksförklaringar och jag älskar att jobba med det tillsammans med hundarna.

Mina egna hundar var inte ens kopplade på t-banan, de kräktes i toaletten och levde i sympati med övriga i flocken. För mig handlar det om tillit, tillhörighet och ett språk där vi förstår varann – vi lever tillsammans och vi pratar med varann.

Jag är flockens ledare, men vi skyddar och tar hand om varann. 

Så har jag levt med mina djur i alla år. Hundar, råttor, katter och fåglar, vi är alla en familj och vi ser till att det fungerar.

 

Anställd

Sandra Nilsson

Född 1998

Utbildad djurvårdare på Realgymnasiet i Liljeholmen och tog examen sommaren 2017.

Bor här ute på Värmdö/Kolvik med min fantastiska familj. Har precis adopterat en gatuhund från Bosnien vid namn Cazper född 2016. Har även en liten degu vid namn Bambi, som jag både motionerar och klickertränar. Tidigare har jag även haft hamster, katter och fiskar. Har under hela mitt liv befunnit mig kring hundar på olika sätt, bland annat hjälpt till med mormors hundar, som varit både blandras och renrasiga Schäfrar.

Jag är även anställd djurvårdare på Skansen, där jag jobbar mycket med framförallt sälarna.

 

 

 

Anställd

Ida Hjelm

Född 1998

Bor på Ingarö med min familj och min hund Izza född 2013. Jag har tidigare haft labrador och golden, har också ett stort intresse av ridning. Jag är utbildad djurvårdare på realgymnasiet och tog examen 2017. Jag har förutom min praktik här som ledde till jobb praktiserat i stall och i zoobutik. Jag hoppas studera vidare till vetreinär eller hundmassör.

Anställd

Michaela Ericsson

Född 1980

Bor på Ingarö med min man och våra två barn, födda 2006 och 2007.

I dagsläget har vi 2 hundar. Zelda är en omplaceringstik som jag tog över Hösten 2017. Aska är en schäfer. Innan dess har vi haft: en stor schäferblandning som kom från Hundstallet i Stockholm, shetland sheepdog, papillon, och golden.

 

Jag utbildade mig till djurvårdare på Säbyholms naturbruksgymnasium 2005. Under den tiden praktiserade jag på hunddagis och även på Hundstallet. Det gav mig en ordentlig mersmak för yrket. Jag är nöjd när hundarna är avslappnade och trygga därför jag jobbar mycket med positiv förstärkning.

Copyright @ All Rights Reserved